WOFS Talks

”Kära nån, jag är sen!”.

1865 beskrev den brittiska författaren Lewis Carroll en sjuårig flicka, Alice, som sitter och har tråkigt. Helt plötsligt dyker det upp en vit kanin. Kaninen plockar upp ett fickur ur sin västficka, tittar på visarnas position och utbrister: ”Kära nån, jag är sen!”. Han skuttar vidare och Alice, som såklart blir nyfiken, följer efter. Kaninen skuttar ner i ett kaninhål, Alice springer efter. I det ögonblicket börjar Alice' fantastiska äventyr ner i en värld som tycks vara så mycket större än den hon var van vid. På samma sätt kan en entusiastisk historiker beskriva sitt passionerade intresse för vintageklockor – och jag lovar dig, vintageklockvärlden är långt mer intressant än vad du någonsin var beredd på! Ju mer du lär dig, desto mer vill du veta!

Vi på WOFS Watches ägnat oss inte enbart av försäljning utan vårt primära fokus ligger på berättelsen, på betydelsen bakom och på historieskrivningen för varje klocka. Vi vill flytta ljuset från det materiella verktyget till de fantastiska berättelserna på både mikro och makro-nivå för att beskriva en klockas historiska betydelse. Kaninhålets oändliga möjligheter!

Visste du till exempel att det än idag bråkas om vilken klocka som var först på Mount Everest år 1958? Visste du att investeringar i vintageklockor har varit en bättre investering än aktier? Kände du till att en klocka från Sovjetunionen var först i rymden men en schweizisk först på månen? Behöver jag påminna om att enbart Gianni Agnelli kan bära sin sin klocka utanpå skjortärmen, och att sekundvisaren, denna för kaninen stressande mekanism kan ha varit själva förutsättningen för kapitalismens överträffande över kommunismen?

Vi på WOFS Watches erbjuder en helt annorlunda underhållning och ”visste du att”-kunskap som du inte trodde att du och ditt team saknade. Vi har skräddarsydda föreläsningar där vi i detalj reder ut äventyrets historia, klädkodernas sanna patriarker, motorracingens pionjärer och tidens historia – allt med utgångspunkt i ”klockan”! Och vem vet, kanske har vi just den klockan med oss för att visa upp.

Boka ett av våra WOFS Talks och låt oss inspirera dig, ditt team eller dina vänner! Följ kaninen och hoppa ner i kaninhålets förtrollade värld.

Tidlöst mode
Tidlöst mode
Tidens gång
Tidens gång
Investera i tid
Investera i tid
Motorsport en klocksport
Motorsport en klocksport
Mission och vision